Je li ReAttach spojen crticom?
Je li ReAttach spojen crticom?

Video: Je li ReAttach spojen crticom?

Video: Je li ReAttach spojen crticom?
Video: Excelsior | Exandria Unlimited: Calamity | Episode 1 2024, Maj
Anonim

Šta je tačno: “ ponovo pričvrstiti ” ili “ponovno priložiti ”? Obje su prihvaćene, ali Fowler savjetuje da većina riječi sa re ne bi trebala biti crtica . Izuzetak su kada je treće slovo e (ponovno unesite, ponovo napajajte itd.) ili kada je crtica razlikuje dva značenja (prisjetiti se/ponovno prikupiti, ponovno prebrojati/ponovno prebrojati).

Imajući ovo u vidu, kako se piše ponovno privrženost?

_ˌiː_?_t_ˈa_t?_t], [?ˌiː?tˈat??t], [?ˌiː?tˈat‍?t] (IPA fonetska abeceda).

8 slova

  1. u prilogu,
  2. katedrala,
  3. kateter,
  4. headrace,
  5. ponovo pričvrstiti.

Štaviše, da li je susponzorisana crtica? AP kaže da bi trebalo da bude crtica kad god se radi o nečijem zanimanju ili položaju: co -autor, co -predsjedavajući, co - sponzor , co -radnik. Chicago stil kaže da “ co ” obično ne bi trebalo biti crtica : koautor, kopredsjedavajući, susponzor, suradnik.

Takođe se postavlja pitanje šta znači ponovno vezivanje?

ponovno vezivanje na britanskom engleskom (ˌriː?ˈtæt?m?nt) hirurgiji. čin ili proces ponovno pričvršćivanje nešto, ili nešto što je bilo ponovo spojen . The ponovno vezivanje Terryjevog stopala pokazao se neuspješnim. Collins English Dictionary.

Da li se prijavljujete preko crtice?

2 odgovora. Glagol je prijavi se . Imenica je prijava . Imenica je bolja sa the crtica , jer se prijavljivanje može pomiješati sa skraćenim potpisivanje to je izgubilo apostrof.

Preporučuje se: