Kako da svoju poziciju učinim ljepljivom?
Kako da svoju poziciju učinim ljepljivom?

Video: Kako da svoju poziciju učinim ljepljivom?

Video: Kako da svoju poziciju učinim ljepljivom?
Video: Kako da postane opsednut tobom | 5 konkretnih koraka 2024, Maj
Anonim

Vidjeti the efekat od lepljivo pozicioniranje, izaberite poziciju : lepljivo opciju i skrolujte po ovom kontejneru. The element će se pomicati zajedno sa svojim kontejnerom, sve dok ne bude na the vrh the kontejner (ili dohvati the pomak naveden na vrhu), a zatim će prestati pomicati, tako da ostaje vidljiv.

Štaviše, mogu li koristiti poziciju sticky?

Podrška za pretraživače Position Sticky je podržan od strane svih glavnih modernih pretraživača, osim starog IE. Za Safari pretraživače vi će potrebno je dodati prefiks -webkit.

zašto moja pozicija ne radi? Dakle, u slučaju da naiđete na situaciju da pozicija : -webkit- sticky ne radi , upozorenje: provjerite da li je element koji želite pozicija as lepljivo je ne dijete roditeljskog elementa kojem je prelijevanje postavljeno na skriveno. Također, morate postaviti top svojstvo elementa koji želite pozicija lepljiva.

Takođe da znate, kako napraviti element lepljivim?

To napraviti an element ljepljiv , uradi : make_sticky('# lepljivo -elem-id'); Kada je element postaje lepljivo , kod upravlja pozicijom preostalog sadržaja kako ne bi skočio u prazninu koju ostavlja lepljivi element . Takođe vraća lepljivi element na svoj izvorni ne- lepljivo položaj kada se pomičete natrag iznad njega.

Šta radi pozicija sticky?

Element sa pozicija : lepljivo ; se pozicionira na osnovu korisnikovog skrolovanja pozicija . A lepljivo element se prebacuje između relativnog i fiksnog, ovisno o skrolovanju pozicija . Postavlja se relativno do datog pomaka pozicija se sretne u prozoru za prikaz - onda se "zalijepi" na mjesto (kao pozicija :popravljeno).

Preporučuje se: