Da li je konačno blokiranje obavezno u Javi?
Da li je konačno blokiranje obavezno u Javi?

Video: Da li je konačno blokiranje obavezno u Javi?

Video: Da li je konačno blokiranje obavezno u Javi?
Video: АСМР ☭ СОВЕТСКОЕ АТЕЛЬЕ 🧵 Снятие мерок | ASMR Soviet Atelier 2024, April
Anonim

Java konačno blokirana se uvijek izvršava bez obzira da li se obrađuje izuzetak ili ne. Nije obavezno uključiti a konačno blokirati uopće, ali ako to učinite, pokrenut će se bez obzira na to da li je izuzetak izbačen i obrađen od strane pokušaja i hvatanja dijelova blok . The konačno uvijek će se izvršiti osim ako. Sistem.

Ovdje, konačno, može li se blok koristiti bez catch u Javi?

Da mi mogu probaj bez bloka za hvatanje korišćenjem konačno blokirati . Kao sto znas konačno blokirati uvijek se izvršava čak i ako imate izuzetak ili povratak izjava in pokušajte blokirati osim u slučaju Sistema.

Isto tako, koja je potreba za konačno blokiranjem? Java konačno blokirati je blok koji se koristi za izvršavanje važnog koda kao što je zatvaranje veze, stream itd. Java konačno blokirati se uvijek izvršava bez obzira da li se obrađuje izuzetak ili ne. Java konačno blokirati slijedi pokušaj ili uhvati blok.

Također se postavlja pitanje da li je valjano imati blok try bez catch ili konačno?

Ako je izuzetak izbačen prije pokušajte blokirati , the konačno kod se neće izvršiti. The konačno blokirati uvijek se izvršava kada je pokušajte blokirati izlazi. Tako da možete koristiti konačno bez ulova ali morate koristiti probaj . The konačno blokirati uvijek se izvršava kada je pokušajte blokirati izlazi.

Zašto konačno blokirati uvijek izvršavanu Javu?

The konačno se blok uvijek izvršava kada probam blok izlazi. Ovo osigurava da konačno blokirati je izvršeno čak i ako se dogodi neočekivani izuzetak. Ali konačno je koristan za više od rukovanja izuzetkom - omogućava programeru da izbjegne slučajno zaobilaženje koda za čišćenje povratkom, nastavljanjem ili prekidom.

Preporučuje se: