Koliko košta popravka laptopa oštećenog vodom?
Koliko košta popravka laptopa oštećenog vodom?

Video: Koliko košta popravka laptopa oštećenog vodom?

Video: Koliko košta popravka laptopa oštećenog vodom?
Video: Krov curi. Analiza. Zasto curi i kako resiti problem??? #1 2024, Maj
Anonim

Rasponi cijena

Vrstu Repair Cijena Domet
Tvrdi disk Zamjena $100-$225
Popravak oštećenja od tekućine $99-250+
Matična ploča Zamjena $150-300+
Fan Repair / Zamjena $99-175

S obzirom na ovo, može li se laptop popraviti od oštećenja vodom?

Popravak oštećenja od vode na laptopu . Isključite svoj laptop , izvadite bateriju i okrenite je laptop preko tako da tečnost kaplje iz vašeg laptop oštećen vodom a ne IN u to gdje je može oštetiti unutrašnje električne komponente.

Takođe Znajte, da li je moguće popraviti mokar laptop? Okrenite laptop naopako, formirajući obrnuti "V" oblik, kako bi se ispustila tekućina koja je procurila unutra. Da je to jednostavno vode da je prosuto, neka laptop ostavite otvoren preko noći kako biste omogućili da se zaostale kapljice u mašini osuše. Ne pokušavajte da ga uključite dok ne budete sigurni da je mašina potpuno suha.

Shodno tome, da li je jeftinije popraviti ili zamijeniti laptop?

Neki kažu da ako popraviti cijena je više od jedne trećine cijene relativno uporedive, potpuno nove laptop , vaš novac je bolje potrošiti na novi računar. Consumer Reports kaže da li je popraviti je preko polovine cijene a zamjena mašina, nemoj popraviti to.

Možete li reći da li je laptop oštećen vodom?

Možeš normalno reci vrlo lako ako kompjuter ima da je po njemu prolivena tečnost. Mala kap preko sredine vaše tastature i vaše laptop može preživjeti. Ako vaša laptop se pokrije vode zatim ga brzo okrenite tako da tastatura bude naopako. Dok je okrenut naopako, uklonite kabl za napajanje/punjač, a zatim i bateriju.

Preporučuje se: