Da li višak kredita za frankiranje ide na račun za frankiranje?
Da li višak kredita za frankiranje ide na račun za frankiranje?

Video: Da li višak kredita za frankiranje ide na račun za frankiranje?

Video: Da li višak kredita za frankiranje ide na račun za frankiranje?
Video: Za jake kosti i zglobove: Čudesni lek od SAMO 2 sastojka! 2024, April
Anonim

Radije, the višak kredita za frankiranje se pretvara u poreski gubitak koji mogu odbiti od prihoda u kasnijim godinama. Kao što je gore navedeno, frankiranje kredita pripojen distribuciji također stvara a frankiranje kredita u entitetu primaoca račun za frankiranje , što je mogu prenijeti na svoje članove.

Slično se može zapitati šta bi trebalo uključiti u bilans frankiranja?

A račun za frankiranje je kotrljanje bilansni račun , to znači balans of the račun prebacuje iz jedne godine prihoda u drugu. U bilo koje vrijeme, račun za frankiranje može biti u suficitu ili deficitu. The račun je u višku ako iznos od frankiranje krediti u račun je više od zbira frankiranje zaduženja.

Neko se također može zapitati da li se krediti za frankiranje mogu prenijeti? Za kompaniju, višak krediti za frankiranje se ne vraćaju, ali se mogu pretvoriti u ekvivalentan porezni gubitak i preneseno naprijed koristiti u narednoj godini prihoda. Pojedinačni dioničar kompanije prima u potpunosti frankirano dividenda.

Na ovaj način, šta se dešava sa viškom kredita za frankiranje u kompaniji?

Ako je kompanija ima višak frankiranja offsets, može pretvoriti višak frankiranja prebija u iznos poreskog gubitka koji se prenosi u kasnije prihodne godine. Za više informacija pogledajte Porezni gubici koji se prenose u kasnije godine prihoda.

Šta je kreditni saldo frankiranja?

A bilans frankiranja je iznos od krediti za frankiranje koje kompanija ima da distribuira akcionarima po sopstvenom nahođenju.

Preporučuje se: