Da li su Internet i Ethernet kabl isti?
Da li su Internet i Ethernet kabl isti?

Video: Da li su Internet i Ethernet kabl isti?

Video: Da li su Internet i Ethernet kabl isti?
Video: Cable vs DSL vs Fiber Internet Explained 2024, Maj
Anonim

Internet je komunikacijski protokol za cijeli svijet mreže (WAN = Široko područje Mreža ). Ovim se upravlja uređajima mreže na osnovu IP adresa. Ethernet je komunikacijski protokol za lokalno područje Mreža ( LAN ) koristeći isto medijski interfejsi (uglavnom RJ45 ili vlakna).

Osim ovoga, da li su Internet i Ethernet isti?

Glavna razlika između internet i eternet da li je to internet je mreža širokog područja (WAN) dok je ethernet je lokalna mreža (LAN). Internet odnosi se na svjetsku veliku mrežu koja povezuje veliki broj uređaja širom svijeta. S druge strane, ethernet povezati uređaje na lokalnoj lokaciji.

Drugo, da li vam je potreban Ethernet kabl za WiFi? Mogući odgovori: Da, potreban vam je Ethernet za WiFi (Internet) da dobijete internet od svog ISP-a prvo na ožičenom uređaju (ruteru), a zatim širite internet u zraku koristeći WiFi u vašem ruteru.

Drugo, koja je razlika između Internet kabla i Ethernet kabla?

The Ethernet je lokalna mreža (LAN) koja povezuje računare u lokalna lokacija. Ima ih na hiljade i stotine hiljada Ethernet mreže. The internet , s druge strane, je masivna mreža širokog područja (WAN) na koju se udaljeni računari mogu povezati kako bi pristupili informacijama.

Da li Ethernet kabl utiče na WiFi?

Ima Ethernet kabl veza sa rutera na laptop smanjuje brzinu drugih wifi korisnici? Ovo je odgovor da ili ne u zavisnosti od konteksta i situacije. Dakle, ukratko, što više korisnika imate, veći pad performansi možete vidjeti na svojoj mreži, ali žičani vas nikada neće usporiti više od WiFi će.

Preporučuje se: