Šta je paralelni ForEach C#?
Šta je paralelni ForEach C#?

Video: Šta je paralelni ForEach C#?

Video: Šta je paralelni ForEach C#?
Video: Stream Api vs Foreach vs Iterator [Java Performance Test] 2024, Maj
Anonim

Za svaki petlja u C# radi na jednoj niti i obrada se odvija uzastopno jedan po jedan. Za svaki petlja je osnovna karakteristika C# i dostupna je od C# 1.0. Njegovo izvršenje je sporije od Paralelno.

Imajući ovo u vidu, šta je paralelno foreach C#?

Paralelno . Za svaki Metoda u C# The Parallel ForEach Metoda u C# pruža a paralelno verzija standarda, sekvencijalna Za svaki petlja. U standardu Za svaki petlja, svaka iteracija obrađuje jednu stavku iz kolekcije i obrađuje sve stavke samo jednu po jednu. Za i Paralelno.

Također Znajte, kako čekate da se paralelni foreach završi? Ne morate ništa posebno da radite, Paralelno . Za svaki () će čekaj dok svi njegovi razgranati zadaci ne budu kompletan . Iz pozivajuće niti možete ga tretirati kao jedan sinhroni izraz i na primjer ga umotati u try/catch. Ne treba ti to sa Paralelno.

S obzirom na ovo, radi li foreach paralelno?

A Paralelno . Za svaki petlja radi kao a Paralelno . Za petlju. Petlja particionira izvornu kolekciju i raspoređuje raditi na više niti zasnovanih na sistemskom okruženju.

Da li je paralelna foreach nit sigurna?

Thread Safety Iako je vrlo jednostavno napisati a paralelni foreach petlje, ne možete jednostavno zalijepiti kod iz normalnog za svaki petlju i očekujte da će jednostavno raditi. To znači da kod funkcionira na isti način čak i ako je višestruk niti rade u isto vrijeme.

Preporučuje se: