Šta se nit pridružuje Do C#?
Šta se nit pridružuje Do C#?

Video: Šta se nit pridružuje Do C#?

Video: Šta se nit pridružuje Do C#?
Video: Harry Styles - Sign of the Times (Official Video) 2024, Maj
Anonim

U C#, Thread klasa pruža Pridružite se () metoda koja dozvoljava thread da sacekam do drugog thread završi svoje izvršenje. Ako t je a Thread objekat čiji thread is koji se trenutno izvršava, zatim t. Pridružite se () uzrokuje struju thread pauzirati njegovo izvršenje do thread pridružuje se završava njegovo izvršenje.

U tom smislu, šta je pridruživanje niti?

To pridruži se niti znači sačekati do toga thread je uživo. Kada je thread izlazi, thread pozivanje pridruži se () će nastaviti sa izvršavanjem. Dakle, u gornjem primjeru, the thread (verovatno glavni thread ) to zove a. pridruži se () čeka a thread da dovršite njegovo izvršenje.

Neko se također može pitati, da li je potrebno da se pridružite temama? Ako ti nemoj potreba the thread da trčim, onda ti može i pthread_detach. A detached thread ne može se pridružiti (dakle ti ne može čekati da se završi), ali se njegovi resursi automatski oslobađaju ako je radi kompletan. A nit imate nije sinkronizirano sa je u nepoznatom stanju izvršenja.

Takođe treba znati zašto koristimo niti u C#?

Thread klasa je korišteno za rad sa niti . Omogućava kreiranje i pristup pojedincu niti u višenitnoj aplikaciji. Prvi thread koji se izvršava u procesu naziva se glavnim thread . Kada a C# program počinje izvršavanje, glavni thread se automatski kreira.

Je li C jednostruki navoj?

C je jezik koji radi na jednom thread po defaultu, što znači da će kod pokretati samo jednu po jednu instrukciju. U nekim slučajevima moraćete da uradite više instrukcija istovremeno, grafički interfejs, na primer, neće stati kada izvrši radnju u vezi sa klikom na dugme.

Preporučuje se: