Šta ne svedoči?
Šta ne svedoči?

Video: Šta ne svedoči?

Video: Šta ne svedoči?
Video: DNEVNJAK - Jehovini svedoci kod Steve Đubreta 2024, Maj
Anonim

U svakom krivičnom predmetu okrivljeni ima pravo na svjedočiti i desno ne to svjedočiti . Ako optuženi izabere ne to svjedočiti , činjenica da je okrivljeni nije svjedočio protiv njega se ne može izreći na sudu. Okrivljeni se smatra nevinim bez obzira da li svjedoči.

Imajući ovo u vidu, šta znači ako svjedočite?

svjedočiti . To svjedočiti je davanje izjave ili pružanje dokaza, obično na sudu. Svjedoci svjedočiti za tužilaštvo ili odbranu. Svjedočenje je ozbiljan posao, ali se ne dešava uvek na sudu: Ako neko zna ti dobar sam u matematici, mogu svjedočiti to vaša matematičke vještine.

Neko se takođe može zapitati, šta svedoči u Bibliji? izjava istine ili činjenice. pravni dokaz dat od strane svjedoka, posebno usmeno na sudu pod zakletvom ili potvrdom. dokazi svedočenje za nešto što je njen uspeh bio svedočanstvo njene sreće. Stari zavjet. Deset zapovesti, kako je ispisano na dve kamene ploče.

Štaviše, šta se dešava ako ne želite da svedočite?

Ako svjedok u krivičnom predmetu odbija svjedočiti , on ili ona bi se mogli naći u nepoštovanju suda (Krivični zakon 166 PK). Pronađen u nepoštovanju suda mogu rezultirati kaznom zatvora i/ili novčanom kaznom. ne pojavi se na sudu nakon što je dobio sudski poziv, odbijajući da se pojavi svjedočiti na sudu.

Kako ostati smiren kada svjedočite na sudu?

Držite ruke sklopljene u krilu; ne pokrivajte usta ili lice rukama i ne vrpoljite se rukama. Ostani miran . Ako se osjećate preopterećeno ili premoreno, nemojte govoriti; duboko udahnite i polako ga ispustite da se opustite. Nakon što ste se pribrali, nastavite svjedočiti.

Preporučuje se: